#

DPD Pickup csomagpont szolgáltatás

Vásárlás, csomagfeladás és csomagátvétel egy helyen!

Kösse össze a vásárlást a csomagfeladással vagy átvétellel!

Üzletünkben 2022. decemberétől a GLS mellett már a közkedvelt DPD futárszolgálat Pickup csomagpontja is működik. Ez azt jelenti, hogy a nyitva tartási időn belül bármikor feladhat csomagot belföldre vagy az Európai Unióba egyaránt, melyet így akár a DPD is házhozszállíthat. Ha az interneten vásárol, kérheti a kiszállítást az Ön által kiválasztott DPD Pickup pontba is, így akár a mi üzletünkbe is!

Miért érdemes a DPD Pickup szállítást választani?
A DPDgroup Európa legnagyobb csomagküldő hálózata. A vállalatcsoport több mint 70 000 csomagpontjával gyors és hatékony megoldást kínál a csomagküldésre. Köszönhetően a korszerű informatikai hálózatnak és az egymással harmonizáló szolgáltatásoknak a csomagküldés minden korábbinál egyszerűbbé vált. Nem kell a futárra várnia, az Önhöz legközelebb eső csomagponton bármikor feladhatja küldeményét, de az átvételre is 7 naptári napig van lehetősége. Küldhet csomagot belföldre és akár külföldre is, maximum 20 kg súlyhatárig, melyeket DPD Express (háztól házig történő időgarantált szolgáltatás, másnapi kézbesítési kísérlettel) szolgáltatásunkkal vehet igénybe.
Számos Pickup csomagpont hétvégén is nyitva tart, hiszen közülük több valamely bevásárlóközpontban vagy más forgalmas helyszínen található. Amennyiben csomagját nem tudja átvenni a jelzett időpontban vagy a preferált címen, átirányíthatja azt egy Önhöz közeli Pickup Csomagpontra, hogy a csomagátvétel a lehető legkényelmesebb módon történhessen!
 

Amennyiben az első kiszállítás sikertelen, várhatóan a következő munkanapon a futár újból kísérletet tesz a csomag ismételt kiszállítására. Ha ez is sikertelen, a futár értesítőt hagy a címen, amelyen feltüntetjük annak a kirendeltségnek a címét, ahol a csomag 5 munkanapon belül személyesen átvehető.

Nincs mennyiségi korlát, bármennyi csomagot feladhat nálunk, viszont minden csomag külön feladásként kezelendő. Nincs csomagösszevonási lehetőség.

A nem megfelelően és/vagy a megszokottól eltérően csomagolt áruk általában nem tartoznak a szállítható áruk közé.
Általánosságban elmondható, hogy a 20 kg feletti súllyal rendelkező csomagok nem vehetők fel. Ugyanúgy nem szállítható azon csomag, melynek bármely oldalhosszúsága meghaladja a 100cm-t vagy a teljes övméret meghaladja a 250cm-t.
Nem adható fel továbbá sem gumiabroncs, sem veszélyes áru.
A további, szállításból kizárt áruféleségek részletezését a DPD Általános Üzleti Feltételekben találja.

Mind a belföldre, mind a külföldre feladott csomag súlya egyaránt nem haladhatja meg a 20 kg-ot.
Fizikai méretét tekintve pedig a csomag egyetlen oldala sem haladhatja meg a 100 cm-t, továbbá a teljes övméret nem haladhatja meg a 250 cm-t.
Az övméret kiszámítása a következőképpen történik: 2x (csomag szélessége + csomag magassága)  +  csomag hosszúsága.

Nem, utánvétes csomagfeladásra a DPD Pickup csomagpontokon nincs lehetőség. Viszont a csomagpontra küldött utánvétes csomagok átvételének nincs akadálya.
Amennyiben utánvéttel szeretne csomagot küldeni, javasoljuk a GLS CsomagPont szolgáltatásunk igénybevételét.

Természetesen. A DPD Pickup csomagpontjain bármely EU országba van lehetősége csomagfeladásra.
 

Igen, sőt! A DPD Pickup csomagpontra érkezett utánvétes csomagok értékének kifizetése CSAK ÉS KIZÁRÓLAG bankkártyával történhet. Mivel a terminál közvetlenül a DPD rendszerével van összeköttetésben, így az összeg azonnal megjelenik a DPD-nél. Amennyiben a fizetési tranzakció valamilyen okból kifolyólag (pl. nincs fedezet) sikertelen, úgy a rendszer a csomag átadását letiltja, így tehát nem áll módunkban azt Önnek átadni.

Csomag átvételekor az átvevő (a 335/2012. (XII. 4.) Korm. rendelet 22.§ 3. bekezdése értelmében) köteles valamilyen fényképes azonosító okmány bemutatására. Ez lehet személyi igazolvány vagy útlevél. Ezen okmány azonosítószámának utolsó öt karakterét, valamint az átvevő nevét rögzítetnünk kell a rendszerben. Amennyiben az átvevő nem azonos a címzettel, abban az esetben írásos meghatalmazásra van szükség a csomag átvételéhez. Az ehhez szükséges nyomtatvány a hasznos linkek alatt található. A beazonosítás illetve a meghatalmazás hiányában a csomag átadására nincs lehetőségünk!

További információt a www.dpd.com/hu/hu/pickup-csomagpont/ oldalon talál.