#

GLS CsomagPont szolgáltatásunk

Vásárlás, csomagfeladás és csomagátvétel egy helyen!

Kösse össze a vásárlást a csomagfeladással vagy átvétellel!

Üzletünkben 2021. szeptemberétől már GLS CsomagPont is működik, ami azt jelenti, hogy a nyitva tartási időn belül bármikor feladhat csomagot belföldre vagy az Európai Unióba egyaránt, melyet a GLS szállít házhoz. Ha az interneten vásárol, kérheti a kiszállítást az Ön által kiválasztott GLS CsomagPontba is, így akár a mi üzletünkbe is!
A csomagfeladás kényelmes és gyors, nincs hosszú sorban állás, pár perc alatt elintézhető a folyamat. Az egyszerű árképzésnek köszönhetően könnyen kiszámolható a szállítási díj. A pontos árat és a feladható csomagméretet a szállítási díj kalkulátorral ellenőrizheti. 5 méret – 5 árkategória.
Utánvétes csomagot is feladhat belföldre és további kényelmi szolgáltatásokat is rendelhet a szállítás mellé. A feladni kívánt árut kérjük, gondosan csomagolja be és ragasztószalaggal zárja le a dobozt.
A 14 óráig nálunk feladott csomagokat belföldön 1 munkanapon belül kézbesíti a GLS, nemzetközi viszonylatba pedig rövid átfutási időket vállal. A részletes árakat és átfutási időket itt áttekintheti.
Feladott küldeményét nyomon követheti a GLS csomagkövetés oldalán.

Ha a címzett az első kiszállításnál nem elérhető, a GLS futár értesítőt hagy a címen. A címzett az értesítőn megadott telefonszámon egyeztetheti a második kézbesítést.

Nincs mennyiségi korlát, bármennyi csomagot feladhat nálunk.

A nem megfelelően és/vagy a megszokottól eltérően csomagolt áruk általában nem tartoznak a szállítható áruk közé. Számítógépeket (pl. asztali számítógépek és notebook-ok) csak az eredeti csomagolásban szállítunk. A szállításból kizárt áruféleségek részletezését az Általános Üzleti Feltételekben találja.

A belföldre feladott csomag súlya nem lehet több 40 kg-nál. 2022. június 1-től az EU-ba küldött nemzetközi csomagok esetében is a 40kg-os értékhatár a mérvadó (a korábbi 31.5 kg-hoz képest).

Függetlenül attól, hogy az adott csomagot belföldre vagy más EU-s országba szeretné küldeni, a méretezés ugyanúgy számolódik. A befogóméret meghatározása nagyon egyszerű: a leghosszabb és a legrövidebb oldal méretét kell összeadni.
A körméret meghatározása már kicsit összetettebb: itt a leghosszabb és a két rövidebb oldalméret összegeinek kétszeresét kell kiszámolni.
Öt méretkategória lett meghatározva a befogóméretek szerint:
 

  • XS csomagok esetében a befogóméret maximum 35 cm lehet.
  • S csomagok esetében a maximális befogóméret 50 cm.
  • M csomagokál ez a méretkorlát már 65 cm.
  • L méretű csomag alatt a maximum 80 cm befogómérettel rendelkező küldeményeket értjük.
  • XL csomagoknál már nem befogóméret, hanem körméret szerint van korlátozva, ami pedig nem lehet több 3 m-nél!
  • A csomagok maximális magassága 60 cm, maximális szélessége 80 cm és a maximális hossza pedig 2 m lehet, továbbá minden esetben figyelembe kell venni, hogy a körméret nem haladhatja meg a 3 métert!

További információt a www.csomag.hu vagy a www.gls-group.eu oldalon talál.